Collectie: Bodegas Enguera
Het verhaal van Bodegas Enguera is het verhaal van D. Pedro Pérez Pardo. Hij is afkomstig uit een klein bergdorp in het hinterland van Valencia. Zijn familie leed erg onder de slechte omstandigheden in het naoorlogse Spanje eind jaren ‘40 van de vorige eeuw. Hij begon heel jong te werken (zonder diploma dus) en werkte zich op tot de grootste verdeler van butaan in het Middellandse Zeegebied. Maar hij droomde van een eigen wijngaard. In de jaren ‘60 en ‘70 kocht hij gronden en boerderijen op voor het kweken van citrusvruchten, olijven,... om uiteindelijk in 1999 een bodega te bouwen in Enguera.
Vanaf 2002 werd beslist te investeren in biologische wijnbouw, in 2011 werden alle percelen gecertificeerd voor biologische wijnbouw. Ondertussen vervoegden kinderen en kleinkinderen de rangen van Bodegas Enguera en in 2014 werd Planet Enguera opgericht: een onderzoekscentrum dat zich verdiept in de studie van het effect van de klimaatverandering op de wijnbouw en, minstens even belangrijk, het zoeken naar concrete oplossingen. De belangrijkste druiven zijn monastrell voor rood en verdil voor wit.
Er zijn geen producten in deze collectie