Gratis levering vanaf 150 euro (in België)

Een gin met een (ijzersterk) verhaal

U zou zich kunnen afvragen: wat doet een Belgisch/Afghaanse gin in het assortiment van een invoerder/verdeler van Spaanse wijnen en sherry’s? Wel, wij hebben er in die zin ook over nagedacht. En na uitgebreid wikken en wegen beslist dat sommige dingen een uitzondering waard zijn.

Anders dan anders

Belangrijk: het is een heerlijke gin. Hij is tegelijk intens, complex en toch delicaat. Geschikt om te mengen? Zeker, maar als u het ons vraagt: nog beter als digestief, geserveerd op kamertemperatuur.

Hij past ook in onze portfolio van ‘anders-dan-andere’ producten die we proberen op te bouwen naast en mét onze wijnen en sherry’s. Denk aan de Valverán Ice Cider, de unieke Doñana gins van Destilería Weisshorn, de cava’s van Heretat Mestres, de oude Brandy de Jerez en sherryazijnen van Alvaro Domecq, de Mondieu! vermouths,… allemaal producten van topkwaliteit die een onbreekbare band hebben met hun afkomst…


Een sterk verhaal

Maar eerlijk is eerlijk: het verhaal van de zussen Dinzad heeft ons finaal over de streep getrokken. Barin en Mariam ontvluchtten op jonge leeftijd het door de Taliban geregeerde Afghanistan. Samen met hun ouders vonden ze in België een tweede vaderland, na een lange tocht met omzwervingen in onder andere Pakistan en Rusland. Ze omhelsden onze samenleving met beide armen, gingen studeren en kwamen als jobstudent in contact met onze horeca en daarmee ook met de wereld van wijnen en spirits. Barin was zo begeesterd dat ze enkele jaren later afstudeerde als sommelier-conseil aan de wijnuniversiteit van Suze-la-Rousse in Frankrijk. Om het met een understatement te zeggen: geen evident parcours voor een jonge vrouw uit Kaboel, hoofdstad van een land waar wijn -en alcohol in het algemeen- bovenaan de lijst met verboden producten staat. Ondertussen ging ze als sommelier ook aan de slag bij een gerenommeerd **restaurant en besloot ze samen met zus Mariam haar roeping heel concreet te vertalen in deze gin. Khwaraka betekent dan ook letterlijk ‘zussen’ in het Afghaans. Het etiket beeldt twee jonge vrouwen uit die hun beladen achtergrond achterlaten en overstijgen.

© Foto: saffraan.nl

Ontdek al onze ‘anders-dan-andere’ producten hier.