Free delivery from 100 euros (in Belgium)

Nieuw bij Xpertvinum

Drie nieuwe bodega’s, een resem nieuwe wijnen!

De zoektocht naar nieuwe wijnen en nieuwe wijnhuizen is immer een even boeiende als delicate oefening. Er is het primaat van de kwaliteit, vanzelfsprekend. Maar bodega en wijn moeten ook in ons assortiment passen. Ze moeten het omhoog duwen, opwaarderen, doen stralen… Ook het contact met de wijnmaker is belangrijk. Wijn is een verhaal, wijn is ook cultuur. Hoe meer inzicht in de filosofie van een huis, hoe beter. 

Hopelijk klinken we niet pretentieus, maar deze drie bodega’s beantwoorden van naad tot draad aan die insteek.

Juan Carlos Sancha

Professor oenologie aan de wijnuniversiteit van La Rioja. Ontdekker van enkele verloren gewaande druivenrassen in Rioja. Hoogstwaarschijnlijk de enige wijnmaker in Rioja die geen wijn maakt van blauwe tempranillo. Voorvechter van de nieuwe classificatie in de regio, weg van de norm van de houtlagering. Al zijn wijnen zijn biologisch gecertificeerd. En voor we het vergeten:  ze zijn heerlijk!

Bodegas Bentomiz

Het verhaal van een Nederlands koppel in de Sierra de Málaga. Ze maken er zoete wijnen met wonderlijke elegantie en fraîcheur. Stuff voor sterrenrestaurants.

Bodegas Alvear

Het oudste wijnhuis van Montilla-Moriles, bij Córdoba. Een instituut. Maar een instituut met wakkere genen: ze maken zowel droge als zoete wijnen van de pedro ximénez, de koning der druivenrassen in de regio. Terroir wordt gerespecteerd. Oude tradities worden opgewaardeerd met moderne inzichten en technieken.

Benieuwd? Ontdek alle nieuwe wijnen in dit handige overzicht.