Feestwijnen
Leuk om te geven, heerlijk om zelf te schenken tijdens een feestmaaltijd. Wij adviseren jullie graag enkele wijnen die zeker de moeite waard zijn om de komende weken te ontdekken.
Apéro
- Vermouth Mondieu: als vermouth gemaakt wordt van een goede basiswijn, heerlijk! Het alsemkruid zorgt als verplicht bestanddeel voor de bittere toets en zorgt voor een perfecte balans met de zoete kenmerken.
- Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature: Heretat Mestres maakt absolute top-cava’s. Coquet Gran Reserva is hun jongste telg, met 48 maanden tweede gisting op de teller. Een cava met een aromatische complexiteit gecombineerd met een mooie fraîcheur.
- Callejuela Manzanilla Origen: fijne, droge sherry uit Sanlúcar de Barrameda, perfecte begeleider van olijven, jamón of oesters.
Wit
- Gorrondona Blanco: Txakoli uit de kustregio boven Bilbao. Wij denken spontaan aan pasta vongole als perfecte match, maar natuurlijk ook lekker bij vis, puur natuur met een citroentje.
- Rioja Vega Tempranillo Blanco: witte tempranillo, rising star uit Rioja. Past bij uiteenlopende gerechten, denk maar aan kreeft, paté, rijkelijke visschotels, gerechten met kip, …
- El Cernícallo Primilla Saca II: een culinaire alleskunner voor de avonturier. Past mooi bij zeevruchten, visgerechten, allerlei slaatjes met flink wat zuren, zoals tomaat.
Rood
- Petit Pissares: Priorat, de lichtere, elegante versie. Bij charcuterie, gegrild wit vlees, maar ook lekker bij kaasschotels.
- Aquiana: mooie begeleider van vleesstoverij of gebakken rundvlees.
- Casa Castillo Las Gravas: finesse uit Jumilla, 98 Parkerpunten. Heerlijk bij hertenkalf, melklam, …
Digestief
- Veragua Reserva: Brandy de Jerez, digestief met karakter.
- Sidra de Hielo: compleet unieke ice cider. Super bij desserts met zoet & zuur, bij gezouten kazen of appeltaart.