Gratis levering vanaf 150 euro (in België)

Feestwijnen

Leuk om te geven, heerlijk om zelf te schenken tijdens een feestmaaltijd. Wij adviseren jullie graag enkele wijnen die zeker de moeite waard zijn om de komende weken te ontdekken. 

Apéro

  • Alvear Vermouth: als vermouth gemaakt wordt van een goede basiswijn, heerlijk! Het alsemkruid zorgt als verplicht bestanddeel voor de bittere toets en zorgt voor een perfecte balans met de zoete kenmerken. 
  • Cava Mestres Coquet Gran Reserva Brut Nature: Heretat Mestres maakt absolute top-cava’s. Coquet Gran Reserva is hun jongste telg, met 48 maanden tweede gisting op de teller. Een cava met een aromatische complexiteit gecombineerd met een mooie fraîcheur.
  • Fino Caberrubia Saca VII: unieke, niet versterkte fino uit de geniale handen van Willy Pérez. Kan als aperitief, zeker. Maar is ook perfecte begeleider van kruidige gerechten, kazen, rijstschotels,....

Wit

  • Doniene Blanco: Txakoli uit de kustregio boven Bilbao. Wij denken spontaan aan pasta vongole als perfecte match, maar natuurlijk ook lekker bij vele soorten visgerechten en andere lekkere dingen uit rivier of oceaan.
  • Ad Libitum maturana blanca: een nobele, onbekende druif uit Rioja Alta.  Past bij uiteenlopende gerechten, denk maar aan kreeft, paté, rijkelijke visschotels, gerechten met kip, …
  • El Cernícallo Primilla saca III: een culinaire alleskunner voor de avonturier. Past mooi bij zeevruchten, visgerechten, allerlei slaatjes met flink wat zuren, zoals tomaat.

Rood

  • Casa Castillo monastrell:  van José Maria Vincente, de meester van de elegante monastrell. Bij vederwild, geroosterd vlees,...
  • Obalo La Encina: monocépage tempranillo, een moderne Rioja die past bij gebakken en geroosterd rood vlees, bij paté's,....
  • Alto de la Estrella: top-garnacha uit Sierra de Gredos, waar de fijnste garnacha's (grenache) vandaan komen. Bij vederwild, gevogelte, kalfsvlees,...

Digestief

  • Veragua Reserva: Brandy de Jerez, digestief met karakter.
  • Sidra de Hielo: compleet unieke ice cider. Super bij desserts met zoet & zuur, bij gezouten kazen of appeltaart.