Gratis levering vanaf 100 euro (in België)

Xpertvinums wijnblog

Manzanilla Solear en Rama, een bijzondere sherry!

Manzanilla Solear en Rama is een begrip in de sherrywereld: hij wordt vier keer per jaar gebotteld, elk seizoen krijgt z’n eigen botteling, een ‘sa...

Flor en Umami: match made in heaven (en in Jerez)

We hebben al dikwijls ondervonden dat finos, manzanillas en vinos de pasto van palomino bijzonder goed passen bij zeevruchten, asperges, tomaat, pa...

Manuel Antonio De La Riva: de schitterende retour van een vergane glorie

De La Riva is één van die sherrybodega's met een onwrikbare reputatie van superieure kwaliteit. En toch is zijn geschiedenis geen 'walk in the park...

Bewaarpotentieel van sherry’s en wijnen uit de Jerez-regio

Sherry’s en witte wijnen uit de sherrystreek worden al te vaak weggezet als producten die snel na de botteling moeten worden geconsumeerd. De voorb...

Sherryazijn, een culinaire verrukking!

Zoals sherry een wijn is, is sherryazijn een wijnazijn. Sherryazijn zit tjokvol aroma’s en smaak en recent hebben ook wij ons assortiment kunnen u...

Xpertvinums dada: terroirwijnen uit Jerez

Het concept ‘terroir’ is een item van gewicht in de wijnwereld. En terecht. In de sherrywereld blijft het echter dikwijls oorverdovend stil als het...

Sherry: de vergeten wijnschat van Spanje

Als je aan de doorsnee wijndrinker vraagt wat sherry voor hem of haar betekent, dan krijg je haast steevast het antwoord: een aperitief, toch?